Welcome to ROCKERS WORLD.Join me in FACEBOOK.DONT FORGET COME AGAIN.THANKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

INI DIA JAWAPAN DARI NUFFNANG UNTUK PANDUAN MENINGKATKAN LAGI "BUFFERED EARNINGS" KITA

Posted by Crew Thursday, February 17, 2011 1 ulasan

Pertama sekali, sila pastikan jika anda ada mendapat sebarang notis tentang iklan CPM, atau rujuk di bahagian "Buffered Earnings" jika anda ada sebarang kempen CPM baru yang sedang berlansung untuk sesuatu unit iklan yang khusus tersebut. Jika ada, dan iklan tersebut masih berlansung, maka pendapatan anda hanya akan dikemaskini sejurus selepas kempen tersebut berakhir.


Jika tiada kempen CPM yang berlangsung di blog anda, maka iklan yang anda dapat lihat di blog anda sekarang merupakan iklan CPC. Bagi iklan CPC, anda akan dibayar apabila banner anda diklik pada masa-masa yang tertentu. Manakala, bagi iklan CPM, pendapatan anda hanya akan di kemaskini selepas sesuatu kempen tersebut berakhir. Oleh itu, jika pendapatan anda tidak dikemaskini sejak kebelakangan ini, maka ia bermaksud anda tidak diberikan iklan mCPM, atau anda belum lagi mendapat sebarang klik daripada iklan CPC.
Selain itu, faktor-faktor seperti kumpulan sasaran, keberkesanan unit iklan, gaya penulisan, ruang unit iklan, keahlian ekklusif, dll. juga memainkan peranan dalam memastikan kejayaan sesuatu kempen tersebut.
Oleh itu, anda perlulah mengambil semua inisiatif untuk meningkatkan keberkesanan blog anda dengan selalu mengemas kini blog anda, menempatkan unit iklan anda di tempat yang betul, dll. Anda pasti akan mula mendapat pendapatan jika anda melakukan perkara yang disyorkan di atas dengan berkesan.
Good luck dan selamat berblogging!

1 ulasan:

antudegil said...

sedey oi... nuffnang dah merajuk. susah nak dpt BE. huhuhu!

Entri Terkini : Aku Dan Dilusi Yang Celaka

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

۞ Followers ۞

۞ Country ۞


۞ Direktori ۞

۞ Download ۞