Welcome to ROCKERS WORLD.Join me in FACEBOOK.DONT FORGET COME AGAIN.THANKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

















WINDOW 8 COMING SOON

Posted by Crew Sunday, March 18, 2012 0 ulasan
cara install nya xada masalah susah mana pun.sebabkan guna dual boot windows 7 dah window 8., mula mula kami sediakan 1 partition khas untuk Windows 8. ruang yang diberi adalah sebanyak 25Gb.. yup perlukan ruang sebesar itu untuk Consumer Preview nie.. Windows 8 nie macam Windows 7 jugak cara install dia..selection menu dia juga sama.. kami boot dari pendrive, so masa keseluruhan nak install cuma dalam 15 minit.

Nak cerita pasal Windows 8 nie..aku rasa ia dicipta untuk tablet use..design Metro nya seperti windows mobile phone.. dulu aku pernah minat dengan WMP walaupun telah curang dengan membeli Android. Seriusly kalau korang ade wireless, korang akan suka dengan Windows 8. Kami dah cuba dengan wireless office yang sangat laju nie..setiap applikasi yang perlukan wireless semuanya sangat mudah untuk dapatkan maklumat..lihat gambar yang Cuaca tu..memang tepat dengan lokasi dan keadaan cuaca..

Oh seperti apple dan android, kali nie Microsoft perkenalkan Store di sistem operasinya..jadi sesiapa yang ada akaun Live,MSN,Hotmail boleh login dengan akaun tersebut dan boleh layari store. Macam biase ada yang free dan ada yang berbayar..ape yang aku usha, aplikasi dalam store sama saje seperti yang dah ada dalam platform Android..

Satu lagi bar yang diperkenalkan oleh Microsoft adalah "charm bar". okeh Start Menu dah lain..main kotak kotak..charm bar nie x sempat nak habis explore apa kelebihan die.. tapi bar nie hidden dan berada disebelah kiri secara "default" lepasWindows 8 di install.. Setting windows dari segi reso,off, dan lain lain berada disitu dan tak perlu "klik-kanan" tetikus untuk dapatkan semua pilihan tersebut..

Hurm, boleh dikatakan walaupun hanya consumer preview , aku sangat berpuas hati dengan dari segi design nya..mungkin ada yang kata "susahlah" "payahlah" nak guna yang baru nie.. tapi HEY! sampai bila nak kekal jadi "ayam lama".. still windows xp? kasihan..kalau terpaksa guna win xp untuk buat kerja tu...di maafkanlah..hehehe...untuk driver setakat nie yang aku tengok, pengeluar kad grafik dah mula keluarkan driver mengikut produk mereka...

ok, soalan feymes..berat x? hang x?

japawan : TIDAK, sangat ringan!.. laptop yang guna processor biase dan ram 1gb pon lepas..yang penting itu sekadar spesifikasi Minimum! .. so untuk dapatkan penggunaan maksimum dapatkan laptop/pc yang berkuasa..

0 ulasan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

۞ Followers ۞

۞ Country ۞


۞ Direktori ۞

۞ Download ۞