Welcome to ROCKERS WORLD.Join me in FACEBOOK.DONT FORGET COME AGAIN.THANKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

















Cara nak buang Attribution (Powered by Blogger)

Posted by Crew Wednesday, June 27, 2012 0 ulasan
Korang tahu tak apa dia "Attribution"? Cuba scroll ke bahagian paling bawah sekali dalam blog korang..korang akan jumpa satu perkataan yang tertera Powered by Blogger. Perkataan tu boleh dibuang. Caranya:

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Edit HTML > Tick kotak "Expand Widget Templates"

3) Dengan menggunakan ctrl + F (tekan serentak pada keyboard), cari kod di bawah:






4) Bila dah jumpa, tukar perkataan true kepada false


5) Kemudian klik preview, kalau takde error, klik save template.


6) Lepas tu buka blog korang dan scroll ke bahagian bawah sekali...still ada lagi perkataan Powered by Blogger kan? ok, klik pada button edit attribution tu (gambar spanar), then klik remove..


7) kalau xleh juga ..kau bakar je blog kau tu..atau kau tutup je blog kau tu..abis cerita...marah  blog awek aku namiacinta.com


8) Selesai! Powered by Blogger dah hilang! berapa jam aku nak buang powered by blogger,bayangkan dari pukul 2 pagi - 5 pagi

0 ulasan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

۞ Followers ۞

۞ Country ۞


۞ Direktori ۞

۞ Download ۞