Welcome to ROCKERS WORLD.Join me in FACEBOOK.DONT FORGET COME AGAIN.THANKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

















banyak kumpulan rock

Posted by Crew Thursday, June 6, 2013 0 ulasan
salam..rupanya banyak lagi kumpulan rock artis tanah air kita ini..tapi sebab kurang populariti jadi mereka ini tak la sangat terkenal seperti kumpulan rock otai2 lain..sambil2 boring2 dengar lagu era rock kapak..jumpa la senarai rock yang kita sendiri tak pernah dengar,termasuk admin sekali.antara kumpulan yang kita tak pernah dengar ada lah :


kumpulan jay bon berasal dari singapore popular pada tahun 1992.lagu popular
menanti dalam rindu

kumpulan jitu lagu popular Terkunci Dalam Sengsara - Kumpulan JITU. Lagu rock malaysia pada tahun 1991. .

kumpulan alfa Alfa - Wajah Seribu Erti '91 - (1991)

kumpulan ozon OZON bertajuk KRONIK pd thn 1992

kumpulan all-x,s  nama kumpulan ini macam serupa dengan kumpulan AXLS tapi sebenarnya tidak.popular 
pd thn 1996 yg bertajuk SELAMBA JE...lagu popular sayang ku sayang

kumpulan chapters  popular pada tahun 1991 lagu popular dosa cinta

kumpulan rass  kumpulan pd thn 1992.lagu popular ratapan malam

kumpulan cinema pd thn 1990 bertajuk WAYANG ORANG. Layannnn lagu best harum mawar tanpa kuntumnya

kumpuan syuhada album CABARAN pd thn 1991 dri kumpulan SYUHADA

kumpulan hevea REVOLUSI ROCK thn 1992.

kumpulan screamer REVOLUSI ROCK thn 1992.

kumpulan teras album sulung kump. TERAS thn 1991.

kumpulan cobra Kumpulan rock dulu yang kurang mndapat perhatian tetapi lagu2 n karya mereka amatlah mantap..salah satu lagu killer song dari kumpulan Cobra..layannn..tahun 1990

kumpulan arena kumpulan Arena sememangnya terkenal dgn lagu selamat tinggal cinta.dan lagu ini juga pernah popular satu ketika dulu.tahun 1989

kumpulan metafora popular pada tahun 1990.dan ini album pertama kumpulan ini.lagu popular wasangka cinta

kumpualn tz 
Kumpulan TZ atau juga dikenali sebagai Twilight Zone adalah sebuah kumpulan penyanyi rock Singapura yang mencipta nama di Malaysia.Kumpulan TZ secara rasminya menggunakan TZ sebagai ringkasan perkataan Twilight Zone

kumpulan medusa Kumpulan rock ini berasal dari Singapura dan pernah merakamkan album bersama2 band Hurricane berjudul Gegaran pada tahun 1988.

kumpulan kafilah jangan keliru band Kafilah ni dengan band Khalifah (Yabang Jinbara) pulak okay, ini band 80-an yang betul2 'kangkang' punya! kangkang ori la kiranya hahaha...tahun 1989

kumpulan kejora Grup nie penah popular ngn lagu 'bila kasih menyepi' dan 'dalila' yg mengamit nostalgia rocker dlm kalangan bapa2 kiter satu masa dahulu ..slide nie adalah utk memperkenalkan anggota2 asal kejora pada tahun 1988-1991..diharap slide ini dpt mengamit nostalgia indah ahli2 kejora utk saling hubung-menhubungi antara satu sama lain..

kumpulan memo memo MEMO MEMO. Penyanyi ZURI pernah merakam kan album solo berjudul ISTANA AIRMATA beliau kemudian menyertai band ini. Layaannnn..tahun 1994

kumpulan dreams popular dengan lagu cinta terhalang pada tahun 1997


sebenar nya ada banyak lagi kumpulan2 rock kat malaysia dan singapore ini yang 
kita tak tahu..senarai diatas yang admin buat hanya ringkasan..korang cari dlm youtube dan dengar
popular setiap kumpulan di atas. silap mengali air mata wo..apahal kita suport rock..kalau dalam hati
gi mana pun tetap rock.sebab ramai diantara kita yang membesar dizaman kegemilangan rock.

Jaybon - Menanti Dalam Rindu



0 ulasan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

۞ Followers ۞

۞ Country ۞


۞ Direktori ۞

۞ Download ۞