Welcome to ROCKERS WORLD.Join me in FACEBOOK.DONT FORGET COME AGAIN.THANKS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Malaysian airlines MH17 crash

Posted by Crew Friday, July 18, 2014 0 ulasan
Pesawat Malaysia Airlines MH17 terhempas, dikhabarkan ditembak oleh pemberontak di Ukraine.

 Pesawat penumpang Malaysia Airlines MH17 yang membawa 295 orang termasuk di antara lima dan ditembak peluru berpandu sepuluh Briton di 33,000 kaki ke atas Ukraine berhampiran sempadan Rusia.
Pesawat penumpang Malaysia Airlines telah ditembak jatuh di sempadan Rusia-Ukraine dalam satu tindakan keganasan, membunuh semua 295 orang di atas kapal termasuk kira-kira 100 kanak-kanak. Pesawat Boeing 777 meletup dan terbakar di 33,000 kaki kerana ia telah ditembak oleh peluru berpandu canggih dari permukaan ke udara di atas wilayah berhampiran Donetsk yang dipercayai dilakukan oleh pemberontak pro-Rusia dalam kenyataan kerajaan Ukraine yang disokong oleh Kremlin.
Pihak berkuasa Belanda berkata sekurang-kurangnya enam rakyat Britain dan 27 warga Australia berada di atas kapal terbang MH17, dan dikhuatiri bahawa sehingga 23 rakyat Amerika, 71 penumpang Perancis Belanda dan empat telah terbunuh.
Malah pihak berkuasa Ukraine telah meletakkan kesalahan terhadap serangan oleh pemberontak dengan menafikan sebarang tanggungjawab untuk pelancaran peluru berpandu, dalam kenyataan oleh Presiden Petro Poroshenko apabila dipanggil untuk memberi keterangan oleh antarabangsa mengenai tindakan keganasan yang mencetuskan kemalangan.
Gambar tragedi yang dipaparkan mencetuskan krisis antarabangsa besar-besaran, malah mencipta ketegangan antara Moscow dan Washington. Walaupun Ukraine dan Rusia saling menyalahi antara satu sama lain, senator Amerika Syarikat John McCain berikrar akan ada 'neraka untuk dibalas' jika ia telah disahkan bahawa peluru berpandu permukaan-ke-udara telah dilancarkan oleh pemberontak atau penyokong Rusia mereka. Manakala seorang komander pemberontak telah menulis dalam twitternya:  'Kami memberi amaran kepada anda - tidak terbang dalam "langit kita".  -sumber

0 ulasan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

۞ Followers ۞

۞ Country ۞


۞ Direktori ۞

۞ Download ۞